A Föld lapos, a Has kerek

top feature image

A Föld lapos, a Has kerek

A napokban megjelentetett cikkek elárasztották az internetet és egyre több dietetikus int óva a ketogén diétával kapcsolatban. Annyi betegséget rónak fel a sok zsírnak és kevés szénhidrátnak, hogy kezdem azt hinni, az emberiség 70% tart ketogén diétát. Hogy miért? Mert mással nem lehet megmagyarázni a sok krónikus betegséget. A bevásárlóközpontokban az emberek mindenféle gyári csodaszerrel megrakott kocsijai pedig csak álcát képeznek, mert az összes elhízott és beteg ember tönkre akarja tenni a cukorgyárakat és csak azért veszi meg azt a sok mű dolgot. Ha ennyi mindent okoz a ketogén diéta, akkor valószínűleg, az ilyen álvásárlások a sok szalonnát és friss zöldséget fedik el, amelyeket valójában fogyasztanak az emberek. A szégyentelenek! Így összefogni a cukor ellen!

Érdekes… A férjem fejfájásai, a lábgörcsei, visszér kidudorodásai csak véletlenül múltak el és amíg cukrot evett, véletlenül voltak jelen. Az emésztési problémáink, az én mitesszereim, a menstruációs görcseim, a refluxom, éhségrohamaim, vércukor-zuhanásaim, a szédülés is csak a képzelet műve volt – azta, lottónyereményt kellene így elképzelni! Hány ketogén diétán lévő embert ismer Ön?! Én személyesen magamon kívül a férjemet, és még 3 ismerősömet, akik pár hete kezdtek bele ebbe az életmódba. No, akkor kinek is higgyek? A dietetikus is hirdeti, amit tanult, meg az orvos is, aki, miközben az ájult emberbe infúziót köt be, mindenféle kivizsgálás nélkül, azt vallja, hogy a só emeli a vérnyomást. De, mi lenne, ha kipróbálná? Mert, ha magas vérnyomás miatt ájul el valaki, akkor miért nem megy feljebb a vérnyomása, miután infúziót kapott? No, nem vagyok orvos, ezt csak a laikus paraszti ész mondatja velem, de azért van benne valami, nem?! Vagy miért nem próbálja ki saját magán, milyen az, ha nem eszik szénhidrátot, a zsírbevitelt pedig megnöveli? Az emberi szervezet ismerőinek csak tudniuk kellene, hogy egy étrend milyen gyorsan mutatja meg a hiányosságait vagy a pozitív hatásait? És a kísérletek pedig a kedvenceim: amikor rágcsálókkal etetnek zsírt! No, aki most nem érti a lényeget, gondolkozzon el azon, hogy a rágcsáló, aki mondjuk a mezőn él, milyen gyakran eszik növényi zsírt? Attól, hogy tanultunk valamit az iskolában, a veszélytelen dolgoknak utána is járhatunk. Tudják, az iskolákban pár száz éve azt is tanították, hogy a Föld lapos.

Nem, nem kell mindenkinek ketogén diétát tartania. De nem is kell teletömnie magát cukorral. Ha pedig igazán kövér embert látnak vásárolni, nézzék meg, mi van a kosarában. Ha pedig Ön az, aki egy helyben toporzékol, és nem tudja megindítani lefelé a mérleget, miközben a csipszes zacskót ki sem engedi a kezéből, akkor gondolkozzon el, mi az, ami miatt még nem érte el a kitűtött célt. Ja, hogy nincs is célja? Az más…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Post navigation

Previous Post :