Az Atkins-módszer

top feature image

Az Atkins-módszer

A forradalmian új diéta lehetett volna pár évvel ezelőtt, amikor megjelent a könyv. De nem az! Ősrégi! Mit evett az ősember, hogy legyen energiája, tudjon vadászni (nem csak nyuszikat lőtt ám puskával!), és ha kell, menekülni, és persze, mit talált? Ha ezen elgondolkodunk, mondhatjuk, hogy mi már nem barlangban élünk és nem kell mamutra vadásznunk. De, ha már itt tartunk, ki látott barlangrajzon elhízott ősembert? Ha valaki mégis látott, képet kérek! Vagy a mai elhízottak közül ki ismer olyat, aki csak húst és zsírt eszik némi salátával??? Szóval, számomra ez meggyőző. Most pedig lehet azt mondani, hogy mivel nem vadászok hatalmas állatokra, nem kell nekem ilyet ennem, meg, hogy a gabona egészséges. Mivel Insanity-t edzek, igenis kell az energia. Ha szénhidrátot eszem, kevesebb energiám van és lustának érzem magam. Ha nem eszem szénhidrátot (illetve csak keveset, jelenleg 20g naponta), akkor ezzel nincs gondom. Valamint, így eszembe sem jut megenni a sok modern, színesbe csomagolt mérget, amelyet élelmiszer néven árulnak. Nálunk itthon egyáltalán nincs édesség, és két gyerekünk van. Miért? Mert én készítek el mindent, és a fiam is finomnak tartja az ízfokozó-, cukor-, butítóizé-, tartósítószer- és még sorolhatnánk, hogy mi minden mentes édességeket, nasikat. A minap csokit kért (mert mégiscsak gyerek – de eddig még nem verte magát magát a földhöz a bevásárlóközpontban az édességeknél, mert tudja, hogy ekcémája lehet tőlük, és hogy úgyis valamit ki fogok találni, amit együtt készítünk el) és csak 81% kakaótartalmú volt itthon. Egy kockát kapott és azt mondta, finom és megette. Miért mondom, hogy csak ilyen volt itthon? Mert minden esetre, és sütibe, szoktam itthon tartani 45%-os csokit.

Szóval, vissza a diétához: Dr Robert C. Atkins a könyvében arról ír, hogy hány beteget vett le a cukorbetegség miatt szedett gyógyszerekről, és arról az érthetetlen dologról, hogy míg az előző évszázad elején a cukorbetegeket szénhidrátok megvonásával kezelték, majd hirtelen, minden kutatási eredmény (amelyek a szénhidrátok megvonásával születtek) ellenére, egyetlen kísérlet nélkül elkezdték szénhidrátokkal etetni. Mert ugye az jó! De mire és kinek??? A gyógyszergyáraknak biztos, mert teljes gyógyulás így nem várható, és mivel továbbra is esznek szénhidrátot, ezért nagyobb az esély a visszaesésre, és az állapotuk romlására. Jó kis biznisz.

Jelenleg még teljes kiőrléső gabonát sem eszem, hiszen az Atkins 4 szakasza közül az elsőt csinálom addig, amíg már csak 12 kg feleslegem marad (addig még 7 van hátra) és tele vagyok energiával! Jó a kedvem, könnyebben mozgom és bírkózom meg a PMS tüneteivel, pontosabban kevesebb tünetem van. Ugye megéri? És csak 2 nap sóvárgást kell kibírni az elején, utána viszont lehet élvezni a finom sülteket, zsírban sült húsokat ínycsiklandó salátákkal. A módszerről részletesen is fogok írni a továbbiakban.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Post navigation