Szénhidrátmentes élet – az első tapasztalataink

top feature image

Szénhidrátmentes élet – az első tapasztalataink

Ahogyan ígértem, az általunk eddig tapasztalt pozitív hatásról írok most. Először is el kell mondanom, hogy nálam az édes íztől való szabadulás 2 hónapig tartott. Egyszerűen nem tudtam ellenállni neki, igaz, mézzel és teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszttel készített süteményeket ettem, de az is szénhidrát. December 28-tól február 28-ig nem tudtam mindennap nemet mondani, azóta viszont nem ettem édességet. Egyáltalán. A férjem is kb. akkor kezdett el éjszakai szendvicsek helyett főtt tojást, füstölt kolbászt, egy kis mortadellát, zöldséget és sajtot, valamint olajos magvakat vinni munkára. Következzenek egy hónap tapasztalatai:

– alig zsírosodik a fülünk

– a férjemnek nem görcsölnek a vádlijai, amelyeket azelőtt minden nap masszírozni kellett

– gyorsabban gondolkodunk

– beszédünkből kimarad az „izé” és az „ö”

– kevésbé vagyunk fáradékonyak

– én sokkal jobban bírom az edzést

– nincs evés utáni fáradtság

– reggelente könnyebben kelünk

– nem kívánjuk az édességet- Személy szerint nekem olyan a bevásárlóközpontok édességrészlege, mint a tisztítószereké. Semmi reakció, azon kívül, hogy a mosópor árát meg szoktam nézni, az édességekét nem. De, mégis van reakció: a gondolat, hogy szabad vagyok. Megszabadultam tőle. A cukor fogságából, a zsír börtönéből.

Ezek egy hónap tapasztalatai. Egyetlen hónap nagyon kevés szénhidráttal. És hogy az agyműködéshez szénhidrát kell? Akkor miért az a vizsgaidőszakom volt a legeredményesebb egyetemista koromban, amikor már fél éve nem ettem szénhidrátot? És miért nem azok, amikor csokit ettem, ha az „kell” a gondolkodáshoz?

El sem tudjuk képzelni, hogy mennyire a cukor és a szénhidrát rabjai vagyunk. Kényelmesnek érezzük megvenni, mert így bármikor, ha ilyen vagy olyan okból szükség van rá, elővehetjük. Viszont, amikor elkezdünk tudatosan táplálkozni, és nem csak a zsírsejtjeinket megetetni, önmagunkat pedig mérgezni, rájövünk, hogy a friss gyümölcs is milyen szépen mutat az asztalon, a sült hús mellé pedig a friss saláta tápláló és egészséges. Röviden: jól vagyunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Post navigation

  Next Post :
Previous Post :