Csokis-banános muffin, lisztmentes

Csokis-banános muffin

Ezt a csokis-banános, lisztmentes muffint most készítettem el először a fiam iskolai nyári ünnepségére. Az egész család odavolt érte. Igaz, banán is van benne, ezért ketoba nehezen illeszthető be, de gyerekeknek zsúrra vagy iskolai/óvodai ünnepségre kiváló választás.

Felmerülhet a kérdés, hogy, ha ketogén módon táplálkozunk, hogyan férhet bele a méz. A választ itt találjátok: https://berta-irma.com/a-termeszetes-mez-1-resz

Fontos tudni, hogy a legjobb, ha mindent alapanyagokból készítünk el mi magunk. Én meg szoktam mosni a magokat (szűrőben) majd megszárítom őket, mert, ha nem így teszek, akkor kipirosodik a könyököm. Nem tudom, miért, de csak mosatlan, boltban vásárolt magoktól van ilyen. Emiatt tovább tart a sütemény készítés, de megéri, hiszen így egészséges ételt ehetünk.

Csokis-banános muffin, lisztmentes

Hozzávalók:

2 db banán

100g 85%-os csokoládé

150g vaj

250g darált mandula

Fél tk szóda bikarbóna

5 ek tej

3 tojás

 

A banánokat nyomkodjuk össze villával egy tálban. A csokit törjük vagy vagdossuk össze kis darabkákra és adjuk hozzá a banánhoz. A vajat olvasszuk fel. A mandulát, a szóda bikarbónát, a mézet, a tejet és a tojást keverjük össze, majd adjuk hozzá a csokis banánt. 180 fokon süssük 25 percig.

A csokis-banános muffin lisztmentes változata lazább ketoba is beleférhet, csak tudjunk mértéket tartani (ami nagyon nehéz).

 

 Eredeti recept: https://www.mindmegette.hu/bananos-csokis-muffin-ii.recept/