Csokis-diós keksz

Csokis-diós keksz

Csokis-diós keksz ketogén életmódban: A ketogén életmód egy megosztó táplálkozásmód, amelyet sokan félreértelmeznek, sokan nem ismernek és sokan „KETO” feliratú termékekkel próbálnak pénzt kihozni belőle. A ketogén életmódot tekinthetjük viszont egy ősi táplálkozásformának, ha valódi ételek fogyasztásáról van szó. Dr. Robert Lustig, aki valójában nem ketós, nem low-carb, de nem is low fat, tehát, nem alacsony szénhidrátát bevitelt preferáló orvos, de még nem is alacsony zsírt preferáló, azt mondja, hogy együnk olyan ételt, amelyet nagyanyáink és dédnagyanyáink felismertek volna, amikor éltek. A valódi étel fontossága leírhatatlanul fontos. A deutériumszinttől kezdve az ízfokozókon, színezékeken át a tartósítószerekig és állományjavítókig minden megtalálható a készételekben, amelyeknek talán egyik legegészségesebb összetevője a sok betegség kialakulásában fontos szerepet játszó cukor. Az ételek otthon, alapanyagokból történő elkészítése egy fontos folyamat az egészségessé válásunk útján.

A következő recept is valódi élelmiszer, természetes összetevőkből készül, amelyeket a természet formált és nem az ember alkotott.

A dió egy fantasztikus étel, és a magok közül az egyik legjobb. Hogy mi legyen a mézzel? Tegyünk egy picit a kekszbe, de kevesebbet annál, mint, amennyit édesnek érzünk. Ezt a kekszet a gyermekeim készítettek egy kis segítséggel, akik nagyon élveznek mindenféle sürgölődést a konyhában.

Csokis-diós keksz hozzávalói:

400g dió

200g blansírozott mandula

100g 85%-os csokoládé

méz

2 tojás

Daráljuk le a diót és a mandulát, egy harmadát tegyük egyik tálba, ha szeretnénk csokimentes változatot is készíteni, a többit pedig másik tálba. Mi a nagyobb mennyiséghez 1,5 kanál mézet tettünk, a kisebbhez 1 kanállal, és mindkettőbe tegyünk egy-egy tojást és gyúrjuk össze őket. Adjuk hozzá a csokishoz az apróra tört csokoládét (én zacskóba szoktam tenni és vágódeszkán klopfolóval töröm össze). Kezünkkel formáljunk először kis golyókat a masszából, majd lapítsuk szét őket. Sütőpapírral kibélelt tepsiben süssük 200 fokon.