Csokis-diós sütemény

Csokis-diós sütemény

A múlt héten vendégeink voltak, és gondoltam, sütök valamit, ami talán nem ketósoknak is ízlik majd – és így is lett. Dió és csokoládé mindig jó kombináció, így született a csokis-diós sütemény.

Hozzávalók:

6 tojás

2 kanál méz

300g blansírozott mandula

3 kocka 85%-os csokoládé

A krémhez:

200g dió

pici tej (30-40ml)

méz ízlés szerint

2 kocka 85%-os csokoládé

125g vaj

A tetejére: tejszín

Verjük fel a tojásokat a mézzel. Reszeljük le a csokoládét és keverjük össze a mandulával és adjuk hozzá a besűrűsödött masszához. Süssük sütőpapírral kibélelt tepsiben 180 fokon alsó-felső sütésen, vagy 160 fokon hőlégkeveréses programon. A krémhez forraljuk fel a tejet, adjuk hozzá a darált diót és a csokoládét, majd, amikor felolvadt a csoki, adjunk hozzá ízlés szerint mézet. Én édesebbre csináltam a vendégek miatt. A tetejére pedig verjünk fel 200ml tejszínt. A házi tejszín a legjobb választás.

Csokis-diós sütemény a ketogén életmódban: A ketogén életmód egy megosztó táplálkozásmód, amelyet sokan félreértelmeznek, sokan nem ismernek és sokan „KETO” feliratú termékekkel próbálnak pénzt kihozni belőle. A ketogén életmódot tekinthetjük viszont egy ősi táplálkozásformának, ha valódi ételek fogyasztásáról van szó. Dr. Robert Lustig, aki valójában nem ketós, nem low-carb, de nem is low fat, tehát, nem alacsony szénhidrátát bevitelt preferáló orvos, de még nem is alacsony zsírt preferáló, azt mondja, hogy együnk olyan ételt, amelyet nagyanyáink és dédnagyanyáink felismertek volna, amikor éltek. A valódi étel fontossága leírhatatlanul fontos. A deutériumszinttől kezdve az ízfokozókon, színezékeken át a tartósítószerekig és állományjavítókig minden megtalálható a készételekben, amelyeknek talán egyik legegészségesebb összetevője a sok betegség kialakulásában fontos szerepet játszó cukor. Az ételek otthon, alapanyagokból történő elkészítése egy fontos folyamat az egészségessé válásunk útján.

A következő recept is valódi élelmiszer, természetes összetevőkből készül, amelyeket a természet formált és nem az ember alkotott.