Cukormentes húsvéti ajándékok

Cukormentes húsvéti ajándékok

A húsvét kihagyhatatlan elemei, mint a sonka és a főtt tojás semmilyen veszélyt sem jelentenek az alakunkra nézve, ugyanúgy, ahogy a húsok sem, ha a megfelelő köreteket készítjük melléjük, vagy egyszerűen csak salátával esszük. A húsvétra készített mézes, lisztmentes édességeim hamarosan megtalálhatóak lesznek a blogon, addig is adok néhány ötletet arra, hogy mit vásároljunk a gyerekeknek, hogy ne adagoljuk őket túl… cukorból. Cukormentes húsvéti ajándékok is kifejezik törődésünket.

1. színes papírok, ragasztó, kisolló

Azok a gyerekek, akik szívesen vagdosnak és ragasztanak, nagyon tudnak örülni az ilyen ajándéknak. Véleményem szerint viszont azoknak is felcsillan a szeme, akik ritkán forgatnak hasonló dolgokat a kezükben, mert lehet, hogy csak nem volt még rá alkalmuk, vagy nem keltették fel eléggé az érdeklődésüket. Segíthet, ha le is ülünk velük azonnal készíteni valamit.

2. színes kréta utcára, udvarra

A gyerekek imádnak alkotni, és firkálni, ha pedig nagy felületre rajzolhatnak, akkor még nagyobb az öröm. A szülők is kikapcsolódhatnak kicsit, amíg a gyerekek kinn beszínezik a járdát.

3. kis művészeknek összeállított festőfelszerelés

Papír vagy vászon, különféle színesek a ceruzáktól kezdve a temperáig, bármi jöhet.

4. kertész felszerelés

Kis kerti kesztyű, néhány mag, egy kis kapa, ásó, gereblye igazán kreatív ajándékszett lehet, akár van kertünk, akár nincs. Ha nincs kertünk, ültessünk az erkélyre cserepekbe. A gyerekek nagyon fognak örülni annak, ha saját terméseiket ehetik majd.

5. könyvek

A könyv csodálatos ajándék. Lehet ez foglalkoztató könyv, kifestő, mesekönyv vagy ismeretterjesztő, a lényeg, hogy a kicsik megismerkedjenek azokkal a lehetőségekkel, amelyeket az olvasás és a tanulás hoz. Ha pedig időben megszeretik az ismereteik szélesítését, a feladatok elvégzését, alig fogják várni, hogy iskolába járjanak. Természetesen, itt a szülőnek is jelen kell lennie, de megéri naponta mondjuk fél órát arra szánni, hogy megszerettessük a gyermekeinkkel az olvasást és a tanulást. Ne feledjük, a tanulás nem egyenlő az iskolával! A tanulás életünk végéig tart.

6. ruha

Jön a jó idő, a gyerekek meg nőnek. Néhány új ruhadarab mindig jól jön, és a rövid nyári trikók nem kerülnek sokkal többe, mint az édességcsomagok, ráadásul sokkal jobban ki tudjuk őket használni.

7. Rubik-kocka

A kicsik számára is érdekes, nem csak a felnőtteknek. A gyerekeim kezében sokszor megfordul az én, még gyerekként Németországból kapott mini Rubik-kockám, és előszeretettel forgatják, próbálják kirakni.

8. nyári játékok

Ha tervezünk idén nyaralni menni, nagyon jó ötlet lehet néhány úszószemüveg, de arra is gondoljunk, hogy a gyerekek szeretnek azonnal játszani az újdonságokkal, ezért homokozós játékokat is vegyünk, amellyel előtte még a játszótérre is lemehetnek.

9. kalap vagy baseball sapka

A nyár közeledtével ezekre is szükség lesz.

10. gyümölcs

A gyümölcs a többi ajándék mellé kiegészítőként is tökéletes, de, ha van olyan gyümölcs, amelynek jobban örülnek, mint a többinek, esetleg drágább és ritkán vesszük csak meg, akkor az is kiváló választás.