Fokhagymás sertésborda

Fokhagymás sertésborda

Fokhagymás sertésborda ketogén életmódban: A ketogén életmód egy megosztó táplálkozásmód, amelyet sokan félreértelmeznek, sokan nem ismernek és sokan „KETO” feliratú termékekkel próbálnak pénzt kihozni belőle. A ketogén életmódot tekinthetjük viszont egy ősi táplálkozásformának, ha valódi ételek fogyasztásáról van szó. Dr. Robert Lustig, aki valójában nem ketós, nem low-carb, de nem is low fat, tehát, nem alacsony szénhidrátát bevitelt preferáló orvos, de még nem is alacsony zsírt preferáló, azt mondja, hogy együnk olyan ételt, amelyet nagyanyáink és dédnagyanyáink felismertek volna, amikor éltek. A valódi étel fontossága leírhatatlanul fontos. A deutériumszinttől kezdve az ízfokozókon, színezékeken át a tartósítószerekig és állományjavítókig minden megtalálható a készételekben, amelyeknek talán egyik legegészségesebb összetevője a sok betegség kialakulásában fontos szerepet játszó cukor. Az ételek otthon, alapanyagokból történő elkészítése egy fontos folyamat az egészségessé válásunk útján.

A következő recept is valódi élelmiszer, természetes összetevőkből készül, amelyeket a természet formált és nem az ember alkotott.

Nagyon szeretem az ilyen „gyors” ételeket, amelyek, igaz, hogy 2 óra hosszáig sülnek, de mégsem kell velük sokat dolgozni. A megvásárolható gyors ételek sok olyan anyagot tartalmaznak, amelyek a szervezetünk számára feleslegesek, nem szükségesek, sőt, meg is terhelik azt és akadályozzák a helyes működését.

Fokhagymás sertésborda hozzávalói:

húsos sertésborda

fokhagyma

zsír

A húst vagdossuk be és sózzuk meg. Sózzuk meg a bevágásokat is, és tegyünk beléjük felszeletelt fokhagymát. Öntsünk egy kevés vizet a tepsibe és úgy tegyük bele a sertésbordát, amelyre tegyünk 2-3 kanál sertészsírt. Fedjük le a húst és süssük meg. Ha húsos a borda, akkor kb. 2 óra hosszáig süssük 200 fokon. Ha kevésbé húsos, hamarabb is megsülhet. Köret nélkül együk bármilyen salátával.

A receptben 200 fokot ír, viszont újabban 140 fokon sütöm kb.3 óra hosszáig, hogy a tápanyagok ne sérüljenek és minél egészségesebb ételt kapjunk.