Gombás darált hús

Gombás darált hús

Gombás darált hús ketogén életmódban: A ketogén életmód egy megosztó táplálkozásmód, amelyet sokan félreértelmeznek, sokan nem ismernek és sokan „KETO” feliratú termékekkel próbálnak pénzt kihozni belőle. A ketogén életmódot tekinthetjük viszont egy ősi táplálkozásformának, ha valódi ételek fogyasztásáról van szó. Dr. Robert Lustig, aki valójában nem ketós, nem low-carb, de nem is low fat, tehát, nem alacsony szénhidrátát bevitelt preferáló orvos, de még nem is alacsony zsírt preferáló, azt mondja, hogy együnk olyan ételt, amelyet nagyanyáink és dédnagyanyáink felismertek volna, amikor éltek. A valódi étel fontossága leírhatatlanul fontos. A deutériumszinttől kezdve az ízfokozókon, színezékeken át a tartósítószerekig és állományjavítókig minden megtalálható a készételekben, amelyeknek talán egyik legegészségesebb összetevője a sok betegség kialakulásában fontos szerepet játszó cukor. Az ételek otthon, alapanyagokból történő elkészítése egy fontos folyamat az egészségessé válásunk útján.

A következő recept is valódi élelmiszer, természetes összetevőkből készül, amelyeket a természet formált és nem az ember alkotott.

Hozzávalók:

1 kg zsíros darált hús

2 tojás

400g gomba

200g szalonna

bors

hagyma

zsír

A hagymát vágjuk össze és pároljuk üvegesre egy kanál zsíron. A gombát mossuk meg és vágjuk össze, majd adjuk hozzá a hagymához és saját levében kis lángon főzzük meg. A darált húst keverjük össze a tojással, sóval és borssal. A hús felét helyezzük sütőpapírral bélelt őzgerinc formába. A szalonnát kockázzuk össze és szórjuk rá a húsra a gombával együtt. A tetejére tegyünk egy réteg húst és süssük meg 200 fokon. Kész a gombás darált hús. Köretnek válasszunk valami finom, ketogén életmódba illeszthető zöldséget, mondjuk karfiolt, vagy én szeretem sült sárgarépával is fogyasztani. Jó étvágyat!