Görögdinnye

Görögdinnye

Görögdinnye nem csak a földön teremhet, mi is készíthetünk magunk, ráadásul a gyerekek imádják. Szeretik, amikor együtt készítünk valamilyen finomságot, a görögdinnye elkészítése pedig nagyon elnyerte a tetszésüket, hiszen érdekes számukra, hogy olyan, mint, amikor bolygókat formáltunk gyurmából. Először a piros masszát készíjük el, majd pedig bevonjuk a zölddel. Szeretik nézni, ahogy vágjuk fel és hogy hogyan néznek ki a kész szeletek. Szerintük pont olyan, mint az igazi dinnye, csak ennek a héját is megehetjük. Az ételfesték, amelyet használok, növényekből készül és nem pörgeti fel a gyerekeket, mint bizonyos festékek, amelyek hiperaktivitást okoznak (és ezt fel is tüntetik a csomagolásokon). Nyugodt szívvel teszem az ilyen süteményt a gyermekeim elé, akik nagyon boldogok, amikor végig ott lehetnek a sütemény gyártásnál, majd pedig együtt fogyasztjuk el a végeredményt. Egyszerű és nagyszerű recept, anyukám süteményes füzetéből származik a recept, mint szinte minden recept, amelyet “megreformálok”.

Piros massza, a görögdinnye belseje:

300g darált mandula

80-100g méz

80g vaj

2 kanál frissen facsart narancslé, amelybe piros ételfestéket teszünk

Az összetevőket összegyúrjuk, 14-15 labdát formálunk belőlük és hűtőbe tesszük egy óra hosszára.

 

Zöld massza, a héja:

200g darált mandula

80g méz

150g darált dió

80g vaj

2 kanál frissen facsart narancslé, amelybe zöld ételfestéket teszünk

Ismét gyúrjuk össze az összetevőket és most is ugyanannyi labdát formáljunk, mint az előző alkalommal és tegyük egy órára hűtőbe.

Amikor megkeményedtek, a zöld labdákat lapítsuk szét a tenyerünkben, helyezzük rájuk a pirosakat és a zöldekkel szépen borítsuk be őket. Ismét tegyük vissza a hűtőbe, és néhány óra hossza után vágjuk őket 4 vagy 8 szeletre.

Én bio ételfestéket használtam.