Hamburger

Hamburger

Hamburger ketogén életmódban: A ketogén életmód egy megosztó táplálkozásmód, amelyet sokan félreértelmeznek, sokan nem ismernek és sokan „KETO” feliratú termékekkel próbálnak pénzt kihozni belőle. A ketogén életmódot tekinthetjük viszont egy ősi táplálkozásformának, ha valódi ételek fogyasztásáról van szó. Dr. Robert Lustig, aki valójában nem ketós, nem low-carb, de nem is low fat, tehát, nem alacsony szénhidrátát bevitelt preferáló orvos, de még nem is alacsony zsírt preferáló, azt mondja, hogy együnk olyan ételt, amelyet nagyanyáink és dédnagyanyáink felismertek volna, amikor éltek. A valódi étel fontossága leírhatatlanul fontos. A deutériumszinttől kezdve az ízfokozókon, színezékeken át a tartósítószerekig és állományjavítókig minden megtalálható a készételekben, amelyeknek talán egyik legegészségesebb összetevője a sok betegség kialakulásában fontos szerepet játszó cukor. Az ételek otthon, alapanyagokból történő elkészítése egy fontos folyamat az egészségessé válásunk útján.

Hamburger hozzávalói:

1kg darált sertés és marhahús keveréke

1 fej hagyma

bors

1 tojás

sertészsír

zöld saláta

Feltétnek:

paradicsom

uborka

sajt

házi majonéz

A darált húst keverjük össze az apróra vágott hagymával, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, és adjunk hozzá egy tojást. Keverjük jól össze, amíg össze nem áll a massza. Ezután csináljunk belőle húspogácsákat és tegyünk kb.1 ujjnyi zsírt egy nagyobb méretű tepsibe, amibe belehelyezzük őket. A húspogácsákat süssük meg 200 C fokon alsó-felső sütésen. A meleg húspogácsákra tegyünk egy szelet sajtot, amire házi majonézt, pár szelet uborkát, zöld saláta levelet és paradicsomot tegyünk, majd borítsuk le egy másik húspogácsával.

Házi majonéz: 3 tojássárgáját keverjünk jól ki kézimixerrel és lassanként adjunk hozzá 2-3 kanál zsírt. Napraforgóolajjal a legfinomabb, de a napraforgóolaj gyulladáskeltő hatása miatt kerüljük annak használatát. Amikor megkeményedik, keverjünk hozzá sót és egy kanál mustárt.