Kagylócskák

Kagylócskák nem csak a tengerben vannak, mi is készíthetünk magunk, ráadásul a gyerekek imádják. Szeretik, amikor együtt készítünk valamilyen finomságot, a kagylócskák elkészítése pedig nagyon elnyerte a tetszésüket, hiszen érdekes számukra olyasmit süteményként elkészíteni, ami a természetben is létezik. Tanulhattunk közben a tengerekről, beszélgethettünk búvárkodásról és azt is megtanultuk, hogy az igazi kagyló valójában nem édes.

Számomra fontos, hogy egészséges és tápanyagdús étel kerüljön az asztalra. Nyugodt szívvel teszem az ilyen süteményt a gyermekeim elé, akik nagyon boldogok, amikor végig ott lehetnek a sütemény gyártásnál, majd pedig együtt fogyasztjuk el a végeredményt. Egyszerű és nagyszerű recept, amely kivételesen nem anyukám süteményes füzetéből származik, hanem néhány éve találtam az interneten, de már nem emlékszem, hol. Az ünnepi asztal dísze is lehet ez a sütemény.

Hozzávalók:

2 bögre darált dió

2 bögre darált mandula

1 kanál vaj

2 kanál méz

125g mascarpone vagy házi sűrű tejszín

egy kiskanál méz

egy kiskanál kakaópor

Kagylócskák elkészítése:

A darált diót, mandulát, mézet és a vajat gyúrjuk össze és tegyük egy órára a hűtőbe. Utána formáljunk golyókat és tegyük azokat kagylóformába, nyomkodjuk bele majd szedjük ki. Nekem fémből készült kagylóformám van, amelyből kicsit nehéz volt kiszedni a tésztát, de egy villa segítségével megoldottam. A szilikonos most jobb választás. Előmelegített sütőben 180 fokon süssük meg a kagylókat.

A töltelékhez keverjük ki a mascarponet a mézzel és az átszitált kakaóporral. Amikor a kagylócskák kihűltek, akkor kicsit vájjuk ki a lapos részüket, hogy bele tudjuk tölteni a krémet és kettő-kettőt ragasszunk össze.

Mutatós és finom desszertet kapunk így, amelynek mindenki örülni fog, ráadásul egészséges is.