Keto kókuszos krémes

Kókuszos krémes

Keto kókuszos krémes ketogén életmódban: A ketogén életmód egy megosztó táplálkozásmód, amelyet sokan félreértelmeznek, sokan nem ismernek és sokan “KETO” feliratú termékekkel próbálnak pénzt kihozni belőle. A ketogén életmódot tekinthetjük viszont egy ősi táplálkozásformának, ha valódi ételek fogyasztásáról van szó. Dr. Robert Lustig, aki valójában nem ketós, nem low-carb, de nem is low fat, tehát, nem alacsony szénhidrátát bevitelt preferáló orvos, de még nem is alacsony zsírt preferáló, azt mondja, hogy együnk olyan ételt, amelyet nagyanyáink és dédnagyanyáink felismertek volna, amikor éltek. A valódi étel fontossága leírhatatlanul fontos. A deutériumszinttől kezdve az ízfokozókon, színezékeken át a tartósítószerekig és állományjavítókig minden megtalálható a készételekben, amelyeknek talán egyik legegészségesebb összetevője a sok betegség kialakulásában fontos szerepet játszó cukor. Az ételek otthon, alapanyagokból történő elkészítése egy fontos folyamat az egészségessé válásunk útján.

A következő recept is valódi élelmiszer, természetes összetevőkből készül, amelyeket a természet formált és nem az ember alkotott.

Keto kókuszos krémes hozzávalói:

Barna tészta:

350g darált mandula

70g méz

80g vaj

2 tojássárgája

1 kanál kakaópor

A hozzávalókat gyúrjuk össze és felezzük el.

Fehér tészta:

6 tojásfehérje

70g méz

pici só

150g kókusz

Verjük fel a tojásfehérjét a mézzel és a pici sóval. Amikor elkészült, adjuk hozzá a kókuszreszeléket.

A barna tészta egyik felét nyújtsuk el, tegyük sütőpapírral kibélelt tepsibe és simítsuk rá a fehér masszát. A barna tészta másik felét nyújtsuk el és helyezzük a fehér tésztára. A tésztát süssük meg 180 fokon.

Keto kókuszos krémes krémje:

500g mascarpone vagy kemény, sűrű házi tejszín

1 vaníliarúd

1 kanál méz

A mascarponet keverjük ki kézi mixerrel, adjuk hozzá a mézet és a vaníliamagokat. Kenjük a kihűlt piskótára a krémet.

Csokoládé öntet

1 kiskanál méz

2 evőkanál kakaópor

50g vaj

A csokoládémáz hozzávalóit olvasszuk fel vízgőz felett és amikor elhűlt, kenjük a krémre.

Díszítsük még kedvünk szerint. Én néha meg szoktam szórni kókusszal is.