Körömpörkölt

Körömpörkölt

Körömpörkölt

Az augusztusi ketogén (a táborban készült riportokat a weboldalon találják) tábor ételeiről Koós Gyöngyi gondoskodott, aki a következő finomságot is főzte, a receptet is tőle kaptam:

Hozzávalók:

sertésköröm

sertéscomb

sertés császárhús

sertés lapocka

hagyma

házi pirospaprika

tölteni való paprika

2 paradicsom

bors

zúzott fokhagyma

Vágjuk össze a hagymát és pirítsuk meg zsíron, majd tegyük bele a házi pirospaprikát, illetve az összevágott tölteni való paprikát és a paradicsomot. Dinszteljük ezt meg, majd tegyük bele a körmöt és főzzük 40 percig. Utána adjuk hozzá a többi húst is, amelyeket előzőleg összevágtunk, és fűszerezzük ízlés szerint.

Fotó: Koós Gyöngyi

Körömpörkölt a ketogén életmódban: A ketogén életmód egy megosztó táplálkozásmód, amelyet sokan félreértelmeznek, sokan nem ismernek és sokan „KETO” feliratú termékekkel próbálnak pénzt kihozni belőle. A ketogén életmódot tekinthetjük viszont egy ősi táplálkozásformának, ha valódi ételek fogyasztásáról van szó. Dr. Robert Lustig, aki valójában nem ketós, nem low-carb, de nem is low fat, tehát, nem alacsony szénhidrátát bevitelt preferáló orvos, de még nem is alacsony zsírt preferáló, azt mondja, hogy együnk olyan ételt, amelyet nagyanyáink és dédnagyanyáink felismertek volna, amikor éltek. A valódi étel fontossága leírhatatlanul fontos. A deutériumszinttől kezdve az ízfokozókon, színezékeken át a tartósítószerekig és állományjavítókig minden megtalálható a készételekben, amelyeknek talán egyik legegészségesebb összetevője a sok betegség kialakulásában fontos szerepet játszó cukor. Az ételek otthon, alapanyagokból történő elkészítése egy fontos folyamat az egészségessé válásunk útján.

A következő recept is valódi élelmiszer, természetes összetevőkből készül, amelyeket a természet formált és nem az ember alkotott.