Lisztmentes bejgli

Hozzávalók:

375g mozzarella (olasz gyúrt sajt, helyett lehet krémsajt, vagy túró is)

5 tojás

1 teáskanál méz

300g darált mandula + kb. 100g, ha nagyon puha a tészta

A töltelékhez:

300g darált dió vagy mák

méz

A mozzarellát sokan mikrohullámú sütőben olvasztják fel, én viszont turmixgépben szoktam összekeverni a többi összetevővel. Burgonyatörővel is szépen össze lehet törni.

Tegyük a turmixgépbe a mozzarellát, a tojásokat és a mézet és turmixoljuk össze. Ezután tegyük másik tálba a masszát és keverjük hozzá a darált mandulát. A massza felét szedjük ki sütőpapírra és kézzel simítsuk el rajta, vagy nyújtófával nyújtsuk el úgy, hogy előzőleg letakartuk egy másik sütőpapírral. Szórjuk rá a darált dió vagy a mák felét, majd pedig csepegtessük meg mézzel. Ezt mindenkinek ki kell kísérleteznie, mennyi méz az elegendő.

Ismételjük meg az egészet, hogy két bejglit kapjunk. A sütőpapír segítségével csavarjuk fel és ugyanazon a papíron süthetjük is, de át is tehetjük másik papírra, de csakis sütőpapírral mozgassuk. Süssük 200 fokon 30-35 percen át.

 

Frissítés: ne legyen túl vékony a tészta, ha pedig nagyon ragad, kevés a darált mandula. Ez függ a tojások méretétől is, és attól, hogy mennyire nedves a túrónk.

A videót itt találják, készítés közben volt két kis segítségem 🙂