Keto mézeskalács

Keto mézeskalács

Keto mézeskalács ketogén életmódban: A ketogén életmód egy megosztó táplálkozásmód, amelyet sokan félreértelmeznek, sokan nem ismernek és sokan „KETO” feliratú termékekkel próbálnak pénzt kihozni belőle. A ketogén életmódot tekinthetjük viszont egy ősi táplálkozásformának, ha valódi ételek fogyasztásáról van szó. Dr. Robert Lustig, aki valójában nem ketós, nem low-carb, de nem is low fat, tehát, nem alacsony szénhidrátát bevitelt preferáló orvos, de még nem is alacsony zsírt preferáló, azt mondja, hogy együnk olyan ételt, amelyet nagyanyáink és dédnagyanyáink felismertek volna, amikor éltek. A valódi étel fontossága leírhatatlanul fontos. A deutériumszinttől kezdve az ízfokozókon, színezékeken át a tartósítószerekig és állományjavítókig minden megtalálható a készételekben, amelyeknek talán egyik legegészségesebb összetevője a sok betegség kialakulásában fontos szerepet játszó cukor. Az ételek otthon, alapanyagokból történő elkészítése egy fontos folyamat az egészségessé válásunk útján.

A következő recept is valódi élelmiszer, természetes összetevőkből készül, amelyeket a természet formált és nem az ember alkotott.

Keto mézeskalács hozzávalói:

300g héjastól darált mandula

1 tojás

60g vaj

2,5 kanál méz

pici szóda bikarbóna

1 kiskanál fahéj

A hozzávalókat összegyúrjuk, sütőpapírt terítünk a gyúródeszkára, amelyre ráhelyezzük a tésztát, majd újabb sütőpapírral letakarva elnyújtjuk kb. 0,5 cm vastagra. A felső papírt levesszük és kekszformákkal kiszaggatjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsiben sütjük hőlégkeverésen 180 fokon vagy alsó-felső sütésen 200 fokon.