Mi a fontos a gyereknevelésben? – 3. rész

Hallottuk valahol, hogy a sugárzás káros, ennek ellenére a wifi-t eszünk ágában sincs kikapcsolni. Miért? Mert megszoktuk, hogy a nap minden pillanatában elérhetőek vagyunk, bármikor bármit megnézhetünk. De egészen biztos, hogy biztonságos módját választottuk a kényelemnek?

Járjunk utána.

Először elmesélném a saját tapasztalatainkat. Mivel gyerekkoromban nem volt mikrohullámú sütőnk, nem is használtam. Aztán, amikor végre lett, élveztem, hogy minden nagyon gyorsan felmelegszik, egész addig, amíg fonott kalács készítéshez a mikróban melegítettem meg a tejet. Ott álltam a szerkezet előtt, és mivel sok tej kellett, ezért többször is melegítettem, majd nem sokkal később elkezdett fájni a fejem. Amikor utána jártunk, megtudtuk, hogy eléggé egészségtelen lesz az étel, amelyet mikróban melegítünk.

A wifit sokáig nem használtam, aztán az okostelefon megvásárlásával mégis elkezdtem, de nem mindig. Csak akkor volt felkapcsolva, amikor kellett. Ekkor figyeltük meg, hogy a fiunk nem mindig alussza ki magát nappal. Megesett, hogy alig tudott elaludni és három óra hossza alvás után is nagyon fáradt. Pár ilyen eset után eszünkbe jutott, hogy kapcsoljuk ki a wifi-t. Ádám 10 perc múlva aludt. Ezután, ha nem bírt elaludni, megnéztük, hogy be volt-e kapcsolva wifi a lakásban, és ilyen esetben mindig be volt. Amikor kikapcsoltuk, 5-10 perc múlva aludt. Kata szintén nem tud elaludni, ha megy a wifi, kivéve, ha valami miatt kivételesen nagyon fáradt, de akkor is felébred és sír. Volt, hogy este felejtettük bekapcsolva a wifi-t miközben filmet néztünk, és ő egyszer csak felébredt és keservesen sírt, nem akart visszaaludni. Fél óra szenvedés után eszünkbe jutott, hogy ránézzünk a routerre: ment a wifi. Kikapcsoltuk, 15 perc múlva mélyen aludt. Kell ennél több bizonyíték? Ha igen, olvasson tovább.

Számos országban betiltották a mobiltelefonok és a wifi használatát az iskolák, fiatal gyerekek és a magzatok körül.

Franciaországban törvény szabályozza, hogy tilos az óvodákban; az iskolákban pedig csak akkor lehet a wifi bekapcsolva, ha használják. Az embereket pedig informálják a környezetükben lévő sugárzás erősségéről. A mobiltelefon reklámoknak világosan fel kell hívniuk a figyelmet a készülék nem fej mellett történő használatára és a csomagolásnak tartalmaznia kell az ehhez szükséges eszközöket. Sok tanulmány találta károsnak ezeket a modern technikai eszközöket a gyerekek agyára nézve, hiszen rájuk erősebben hat a sugárzás, mint a felnőttekre. A folyamatos 2,4 GHz-es sugárzás pedig neurodegenerativ betegségekhez vezethet.

Folytatjuk.

Forrás: https://www.collective-evolution.com/2018/03/20/why-multiple-countries-have-banned-wifi-cell-phones-around-schools-young-children-fetuses/