Mi a fontos a gyereknevelésben? – 4. rész

Sugárzás – 2. rész

A wifi és a mobiltelefonok az embereket a mikrohullámok egyik fajtájának teszik ki. A wifi sugárzás káros hatásai például reprodukciós képességekben jelentkező problémák, immunrendszeri problémák, stresszprotein képződés az agyban, módosult agyfejlődés, alvási és memória zavarok, és agytumor fejlődés. Egy kísérletben arra a következtetésre jutottak, hogy a wireless sugárzás csökkenti az agysejtek számát, azok elhalását okozva az agy memóriáért és tanulásért felelős központjaiban. A már 50 percig az agyhoz közel tartott wifi sugárzást kibocsátó eszköz (mobil telefon) megnöveli a glükóz szintet a sugárzásnak legjobban kitett részben. Kutatások azt is kimutatták, hogy az alacsony intenzitású mikrohullámoknak való kitettség csökkenti a melatonin szintet, ami nem csak az alvási ritmusunkban játszik fontos szerepet, de, mivel ez egy antioxidáns, segít helyrehozni a sérült DNS-t és lecsökkenti a ráksejtek növekedését.

Ezek fényében feltehető a kérdés, hogy mi a fontosabb: az egészségünk, vagy a kényelmünk? A gyermekeink egészsége, vagy a kényelmünk. Könnyebb a gyerekeket a „villanypásztorok” valamelyik fajtájára bízni, mint foglalkozni velük és folyton a kérdéseikre válaszolni, de tényleg megéri?

És, amikor mi magunk is egyfolytában villogó fények, hangzavar közepette próbálunk bármit is elvégezni, mennyivel vagyunk produktívabbak, vagy mennyivel vagyunk kevésbé azok? Aki nem hiszi, járjon utána. Ha nem megy a hirtelen csendre váltás, akkor próbálkozzunk meg a komoly zenével, amely jó hatással az agyműködésre. Utána pedig vonja le mindenki saját maga a következtetést. Ha pedig vannak unalmas percek a munkahelyünkön, tanulhatunk is, olvashatunk könyveket, nézhetünk olyan videókat, amelyek segítenek a tudásunk fejlesztésében. Ha már használunk modern kütyüket, miért ne használhatnánk őket valódi tudás megszerzésére?!

Forrás: https://www.collective-evolution.com/2018/03/20/why-multiple-countries-have-banned-wifi-cell-phones-around-schools-young-children-fetuses/