Töltött káposzta

Töltött káposzta (szárma)

2 napra volt elegendő a töltött káposzta két felnőttnek és két gyereknek.

Hozzávalók:

1kg zsíros sertéshús

1 nagy fej vörös hagyma

1 evőkanál só

fél evőkanál bors

fél evőkanál törött paprika

savanyú káposzta levelek

füstölt szalonna, füstölt csont, vagy bármilyen füstölt hús

A húst ledaráljuk, hozzákeverjük a összevágott hagymát, a sót, borsot és a törött paprikát. Ezt jól összekeverjük, majd a káposztalevelekbe (amelyekről eltávolítottuk a kemény részeket) teszünk egy kis maréknyit, majd összecsavarjuk. Egy nagyobb lábasba vagy fazékba tesszük őket és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. A lábasba helyezzük bele a füstölt húst is. Főzzük 2 óra hosszáig.

Tehetünk még bele karfiolt, vagy apríthatunk bele káposzta leveleket, ha hiányoljuk a rizst.

Töltött káposzta a ketogén életmódban: A ketogén életmód egy megosztó táplálkozásmód, amelyet sokan félreértelmeznek, sokan nem ismernek és sokan „KETO” feliratú termékekkel próbálnak pénzt kihozni belőle. A ketogén életmódot tekinthetjük viszont egy ősi táplálkozásformának, ha valódi ételek fogyasztásáról van szó. Dr. Robert Lustig, aki valójában nem ketós, nem low-carb, de nem is low fat, tehát, nem alacsony szénhidrátát bevitelt preferáló orvos, de még nem is alacsony zsírt preferáló, azt mondja, hogy együnk olyan ételt, amelyet nagyanyáink és dédnagyanyáink felismertek volna, amikor éltek. A valódi étel fontossága leírhatatlanul fontos. A deutériumszinttől kezdve az ízfokozókon, színezékeken át a tartósítószerekig és állományjavítókig minden megtalálható a készételekben, amelyeknek talán egyik legegészségesebb összetevője a sok betegség kialakulásában fontos szerepet játszó cukor. Az ételek otthon, alapanyagokból történő elkészítése egy fontos folyamat az egészségessé válásunk útján.

A következő recept is valódi élelmiszer, természetes összetevőkből készül, amelyeket a természet formált és nem az ember alkotott.