Tonhalas-töpörtyűs pizza

Tonhalas-töpörtyűs pizza

Tonhalas-töpörtyűs pizza ketogén életmódban: A ketogén életmód egy megosztó táplálkozásmód, amelyet sokan félreértelmeznek, sokan nem ismernek és sokan „KETO” feliratú termékekkel próbálnak pénzt kihozni belőle. A ketogén életmódot tekinthetjük viszont egy ősi táplálkozásformának, ha valódi ételek fogyasztásáról van szó. Dr. Robert Lustig, aki valójában nem ketós, nem low-carb, de nem is low fat, tehát, nem alacsony szénhidrátát bevitelt preferáló orvos, de még nem is alacsony zsírt preferáló, azt mondja, hogy együnk olyan ételt, amelyet nagyanyáink és dédnagyanyáink felismertek volna, amikor éltek. A valódi étel fontossága leírhatatlanul fontos. A deutériumszinttől kezdve az ízfokozókon, színezékeken át a tartósítószerekig és állományjavítókig minden megtalálható a készételekben, amelyeknek talán egyik legegészségesebb összetevője a sok betegség kialakulásában fontos szerepet játszó cukor. Az ételek otthon, alapanyagokból történő elkészítése egy fontos folyamat az egészségessé válásunk útján.

Ráuntam a darált mandulára, ezért valami újat kerestem. Kipróbáltam a szezámmagot, és sokkal jobban ízlett, mint a mandula (sosem rajongtam érte, de ketogénben az a leginkább használható, így én is azt tettem mindenbe). A dió lenne a legegészségesebb, de attól nagyon vizes lesz a tészta, piskótába viszont első osztályú! A pizzám pedig azért lett töpörtyűs, mert a épp akkor sütöttem ki frissen, és gondoltam, kipróbálom, milyen lenne.

 

Hozzávalók:

200g mozzarella vagy túró

3 tojás

50g szezámmag

bors

oregánó

Feltét:

paradicsomszósz

1 tonhalkonzerv

töpörtyű

oregánó

sajt

A túrót, a tojást, a szezámmagot a fűszerekkel turmixoljuk össze és egy tegyük kizsírozott tepsibe. Süssük előmelegített sütőben hőlégkeveréses programon 200 fokon, alsó-felső sütésen 220 fokon 10 percig, majd vegyük ki a sütőből és tegyünk rá egy kis paradicsomszószt, amit sózzunk meg és szórjunk rá oregánót. A tonhalról csurgassuk le az olajat és a húsát szórjuk szét a pizzán, majd pedig szójuk meg töpörtyűvel. Tegyük vissza a sütőbe 8-10 percre és a végén szórjuk meg sajttal. Tehetünk még a pizzára tojást is, amelyet ugyanakkor tegyünk rá, amikor a többi feltétet is. Kész a tonhalas-töpörtyűs pizza.