Politika privatnosti

Koji su lični podaci koje prikupljamo i u koje svrhe

Komentari

Prilikom slanja komentara, IP adresa saradnika i ID pretraživača se sakupljaju uz ono što je navedeno u obrascu za komentare da bi se filtrirao neželjeni sadržaj.

Bezlični niz generiran iz adrese e-pošte (obično se naziva hash) prosljeđuje se usluzi Gravatar ukoliko je ona u upotrebi na veb lokaciji. Uslove korišćenja usluge Gravatar možete naći na: https://automattic.com/privaci/. Nakon komentarisanja, sadržaj Vašeg komentara i profilna slika postaće javni.

Medij

Ako registrovani korisnik okači sliku na web stranicu, treba izbegavati EKSIF-ove koji sadrže podatke o GPS položaju. Posetioci sajta mogu ih preuzeti i izvaditi podatke o lokaciji sa slika na veb lokaciji.

Kolačići

Nakon pisanja komentara, veb lokacija će u kolačiću sačuvati dato ime, adresu e-pošte i veb adresu. Ovo je potrebno samo zbog praktičnosti da se ne popunjava prilikom sledećeg objavljivanja. Kolačići ističu za godinu dana. Ako imate korisnički nalog i prijavljeni ste na ovu veb stranicu, postavićemo privremene kolačiće kako bismo utvrdili prihvata li brauzer kolačiće. Ovi kolačići ne sadrže nikakve lične podatke i brišu se kada zatvaramo pregledač. Kada se prijavite na veb lokaciju, kreiramo nekoliko kolačića koji čuvaju vaše podatke za prijavu i opcije prikaza za uređivač. Kolačići za prijavu važe dva dana, kolačići koji čuvaju opcije prikaza interfejsa tokom jedne godine. Ako je potvrđena opcija „Zapamti me“, prijava će se nastaviti dve nedelje. Kolačići za prijavu uklanjaju se kad se odjavite. Ako uređujete post ili stranicu, naš pregledač sačuvaće drugi kolačić. Ovaj kolačić ne sadrži nikakve lične podatke, on jednostavno čuva identifikacioni broj posta, koji ističe za jedan dan.

Ugrađeni sadržaj sa drugih veb lokacija

Postovi na ovoj stranici mogu koristiti ugrađeni sadržaj (npr. video snimke, slike, članke itd.) iz spoljnih izvora. Ugrađeni sadržaj iz spoljnog izvora ponaša se baš kao i poseta drugoj veb lokaciji. Ove veb lokacije mogu da prikupljaju podatke o posetiocima, koriste kolačiće ili kod za praćenje treće strane, prate ponašanje korisnika na ugrađenom sadržaju ako imate korisnički nalog i prijavljeni ste na veb lokaciju.

Koliko dugo čuvamo vaše lične podatke

Kada ga objavite, post i njegovi metapodaci ostaju u sistemu neodređeno vreme. Time ćemo osigurati da svi naredni postovi postanu poznati i odobreni od nas, tako da oni ne budu dodati na spisak postova koje ćemo moderirati. Lični podaci korisnika registrovanih na Veb lokaciji (ukoliko postoje) takođe se čuvaju u njihovom korisničkom profilu. Svi korisnici mogu u bilo kom trenutku videti, uređivati ili brisati svoje lične podatke (osim što ne možete promeniti sopstveno korisničko ime). Vebmasteri takođe mogu da pregledaju i izmene ove informacije.

Koja prava ima korisnik u pogledu svojih podataka

Kada pišete nalog ili objavite na veb lokaciji, od vas će se možda tražiti da pošaljete lične podatke u datoteku za izvoz koja sadrži sve podatke koje je prethodno pružio korisnik. Od vas će se možda tražiti i da izbrišete sve lične podatke koje ste prethodno naveli. Ovo se ne odnosi na informacije koje je potrebno zadržati iz administrativnih, pravnih ili bezbednosnih razloga.

Kuda prosleđujemo podatke

Komentari koje posetioci unesu moguće je da će se proveriti automatskim servisom za filtriranje spamova.